Utrinki z Vegafesta

Novičke

Utrinki z Vegafesta

V soboto, 5. maja 2018, sem se prvič udeležila Vegafesta, vsakoletnega spomladanskega veganskega festivala v Ljubljani. Zaradi dobre družbe in zavedanja, da bo prisotne veliko pozitivne energije in ljubezni, je bila želja po obisku še toliko večja. Komaj sem čakala, da vidim nadvse dobrodošle kosmatince. Srečala sem številne kužke in celo prikupnega belega dihurja.

Najbolj sem se razveselila srečanja z Gregorjevo Micko, pravo zvezdo družabnega omrežja Facebook.

Sam festival je bil odličen. Obiskovalci so imeli možnost sodelovati na različnih tekmovanjih, videti številne glasbene točke, poskusiti raznovrstne veganske dobrote in pijače, kupiti veganske izdelke na stojnicah idr. Na voljo je bil kotiček za najmlajše z različnimi delavnicami. Na prireditvi je potekal tudi srečelov – z izključno dobitnimi srečkami. Za vsako od njih je bilo treba odšteti 3 €. Prijatelj Zoran mi je tri podaril. Prvi paket je vseboval presno čokoladico in zobno pasto, drugi vegansko barvo za lase, ki jo bom vključila v naslednjo nagradno igro. Tretjič sem »zadela« mazilo za ustnice najljubše znamke Crazy rumors in presno čokoladico. Vsi paketi so vsebovali dosti promotorskih letakov.
Na Vegafestu so se med drugim predstavili člani projekta Zgodbe veganov. Pester program se je ločil na oder in predavalnico. Pripravili so točko virtualne resničnosti za ljudi, ki ne poznajo ravnanja z živalmi v različnih industrijah.
Dogajanje so dodatno popestrile stojnice, od katerih mi je bila najljubša tista z izdelki pekarne Sameja – predvsem za razvajanje brbončic. Veliko stvari sem nesla domov. Na žalost v Mariboru nimamo tako dobre pekarne z okusnimi veganskimi slaščicami, pecivom idr.

Takoj za Samejo sem se največkrat ustavila pri stojnici Eco green apple, kjer so prodajali številne »zero waste« veganske izdelke. Kupila sem bambusovo zobno ščetko z mehkimi ščetinami, ki je zame najboljša doslej, ter nakupovalno vrečko (za sadje in zelenjavo). Nudili so še: pralne vložke, vrečke za pripravo domačega rastlinskega napitka, organska čistila, pralne pleničke, lesene ščetke za stranišče, lesene krtače, blazinice za odstranjevanje ličil, biološko razgradljive cvetlične lončke idr. Njihova spletna stran je sicer še nedopolnjena, a vseeno ponujajo veliko izdelkov.

Spletna stran: https://ecogreenapple.com/.

Vsekakor se je splačalo iz Maribora pripeljati v tako odlično družbo.

Iskreno sem se zaradi slabe vremenske napovedi bala precej manjšega obiska. Dan prej je namreč v štajerski prestolnici kar dvakrat padala toča. Visoka udeležba (tako ljudje kot živali) me je prijetno presenetila, zato se je bilo treba do stojnic večkrat prebiti.

Zelo sem ponosna in hkrati hvaležna, da so se na stojnici Slovenskega veganskega društva znašli tudi moji letaki. Vsem se iskreno zahvaljujem za pohvale!

Enkratno doživetje, vredno ponovitve! Hvala, Slovensko vegansko društvo. Se vidimo naslednje leto! ♥

Klara

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar