PRIPRAVA DOMAČEGA RASTLINSKEGA NAPITKA

Novičke

PRIPRAVA DOMAČEGA RASTLINSKEGA NAPITKA

Priprava rastlinskega napitka pravzaprav ni zahtevna ali naporna, niti ne zahteva veliko časa. Poleg privarčevanega denarja naredimo še nekaj za okolje, saj potrošimo manj embalaže, v kateri so pakirani. Za izdelavo domačega napitka potrebujemo zgolj osnovno sestavino, npr. oreščke, poljubno žito idr., ter vodo. Ostali pripomočki so zmogljiv mešalnik, gaza za precejanje napitka, posoda in steklenica za končni izdelek.

 

Med najbolj priljubljene rastlinske napitke spada mandljev napitek, ki je odličen za vse ljubitelje jutranje kave. Za izdelavo rastlinskega mleka/napitka iz mandljev potrebujemo skodelico mandljev in štirikrat toliko vode.

Postopek:

Mandlje čez noč namakamo (približno 12 ur). Dobro namočene mandlje skupaj z vodo vsujemo v zmogljiv mešalnik in mešamo do karseda enotne oz. homogene zmesi. Dobljeno tekočino precedimo skozi gazo, ki jo nato še dobro ožamemo. Na koncu napitek pretočimo v steklenico, jo položimo v hladilnik in si pijačo po želji privoščimo.

Za precejanje napitka priporočam naslednjo gazo:

 

Kupite jih lahko:

https://ecogreenapple.com/index.php?route=product/product&path=82_75&product_id=84

Vrečka je narejena iz organskega bombaža. Zaviti robovi omogočajo lažje čiščenje in odstranjevanje trdnih ostankov. Organski bombaž je primeren za stik s hrano. Tudi cena je ugodna.

 

ZAKAJ BIO BOMBAŽ?

Bio/eko/organski bombaž pridelujejo na ekoloških kmetijah, ki se osredotočajo na gojenje hrane in bombaža v skladu z jasno določenimi pravili – od semena do končnega produkta, vključno s šivanjem. Pri pridelavi je posledično prepovedana uporaba strupenih kemikalij, ki kakorkoli zdravstveno ogrožajo kmetijske delavce (npr. povzročanje zastrupitev) in škodujejo okolju, vključno z gensko spremenjenimi organizmi.

 

Biološki bombaž pri nošenju ne povzroča alergijskih reakcij. Za razliko od sintetičnih tkanin, kot sta poliester in flis, ne sprošča plastičnih mikrovlaken, ki končajo v rekah in morjih. Omenjeni mikrodelci onesnažujejo vodo in tla, škodujejo živalim in včasih celo pristanejo na naših krožnikih.

 

CERTIFIKAT
Organski bombaž je pridelan in certificiran v skladu s standardi mednarodne organizacije GOTS. Slednji določajo metode, povezane z gojenjem in nabiranjem bombaža, proizvodnjo oblačil in  drugih tekstilnih izdelkov, vključno z barvami, nitmi in gumbi, ob upoštevanju socialnih in delovnih pogojev delavcev.

 

Klara

 

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: [email protected]

Podajte svoj komentar