MIR Grünt – Eko etična pridelava hrane

Novičke

MIR Grünt – Eko etična pridelava hrane

Danes Vam predstavljam Mir Grünt. Kaj sploh je Mir Grünt? Kmetija, ki se ukvarja z miroljubnim kmetijstvom. Vodi jo Milan Rus, ki želi ljudem ponuditi hrano etičnega, ekološkega in lokalnega izvora.

Kaj pomeni miroljubno kmetijstvo?
Tudi sama sem za izraz prvič slišala, ko sem spoznala Milana. Gre za način kmetovanja brez hlevskega gnoja, gnojnice in kemije. Če zemlja in rastline potrebujejo kaj posebnega, si pomagajo z domačimi pripravki. Eden od tovrstnih pripravkov je kruhova pijača, pripravljena iz starega kruha, droži in vode. Kmetje jo nato razpršijo po poljih.
V miroljubnem kmetijstvu se poslužujejo tripoljnega kmetovanja, saj polja 2 leti zasejejo, tretje leto pa pustijo v prahi.
Tukaj tudi ni izkoriščanja domačih živali, saj spoštujejo njihovo življenje. Imajo jih za svoje prijatelje.
Mir Grünt na svojih poljih prideluje lan, industrijsko konopljo, oljno ogrščico, žareče sončnice, velike oranžne buče, dišečo ajdo, proso, riček in koruzo. Imajo tudi različna žita, med njimi pšenico, rž, ječmen, piro idr. Iz pridelkov nato nastanejo različne vrste olja, moke, kaš, zdrobov itd.
Na srečo sem dobila nekaj izdelkov, ki so me zelo navdušili. Milan je res človek na mestu z velikim srcem, sicer tudi sam vegan. Podpirajmo lokalno, etično pridelavo hrane in sovegana. Prilagam cenik, ki velja ob nakupu na njihovem domu (Mota 25, Mota 9240, Slovenija). Za naročilo pokličite na telefonsko številko: 041/914-247 .
Prodajalne po Sloveniji, kjer lahko kupite njihove izdelke:
MURSKA SOBOTA: Trgovina Sončnica, Šklojca, Zelena točka
GORNJA RADGONA: Bajka
LJUTOMER: Bio trgovina Snopje
LJUBLJANA: Trgovina K naravi
Lep pozdrav,
Klara
Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar