NA OBISKU PRI MAMI IN NIKI

Novičke

NA OBISKU PRI MAMI IN NIKI

Že nekaj časa sem želela obiskati rešeni kravici Mamo in Niko, ki nimata lepe preteklosti. Raje kot negativne stvari vam bom predstavila ljubeče okolje in raj, v katerem živita zdaj.

Mama in Nika sta izgubili začasni dom, zato je bilo zanju nujno poiskati novo lokacijo in pustiti staro življenje za seboj. Da bosta imeli svoj trajen dom ter srečno in svobodno živeli skupaj z rešenima pujsama Pepo in Rozi, je bil ustanovljen zavod Nikina Prijazna vas, namenjen ozaveščanju in skrbi za rejne živali. Slednje so vsakodnevno mučene in prikrajšane za marsikaj, predvsem svobodo in dostojno življenje, medtem ko je njihovo trpljenje prikrito. Tako sta se preselili na čudovit kos zemlje, kjer je za uresničitev želja treba še veliko postoriti.

 

Ob sobotah in (včasih tudi) nedeljah potekajo delovne akcije, saj nobena pridna roka ni nikoli odveč. Doslej so uredili domovanje obeh kravic, vendar načrtujejo še življenjski prostor za pujsi Pepo in Rozi, ki sta prav tako ostali brez začasnega bivališča. Na posestvu torej trenutno potekajo dela, s katerimi se omenjenim živalim ustvarja stalno bivališče. Mirjana in ostala Nikina ekipa sanjajo, da bodo nekoč lahko omenjeno zemljišče odplačali in postali njegovi lastniki. Imeli bi zatočišče še za druge rejne živali. Mirjana je pravi sonček, ki mu med pripovedovanjem rad prisluhneš, in človek, ki resnično uživa svoje življenje. Ker je žal skoraj povsod potreben denar, se iščejo finančni sponzorji za denarno podporo. Če finančno ne (z)morete pomagati, lahko prispevate hrano (npr. krompir), seno, gradbeni material, gorivo idr. Možno je živalim postati celo boter.

Na obisku sem zelo uživala. Ko vidiš nekoč za marsikaj prikrajšani kravici zdaj srečni, razigrani in predvsem svobodni, si z iskricami v očeh vesel tudi sam. Obiščete ju lahko še vi; potrebna je predhodna najava na telefonsko številko zavoda Nikina Prijazna vas – najdete jih na Facebooku. Sama še zagotovo kdaj pridem in jima prinesem razne dobrote.

Lahko jim nakažete tudi preko paypala: [email protected]

 

Klara

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: [email protected]

Podajte svoj komentar