Slovenski izdelki ALPSKI BISER

Novičke

Slovenski izdelki ALPSKI BISER

Nahajajo se v Bohinju. Navdih lastnica črpa iz narave, njenih lepot in danosti. Imajo svojo zeleno zemljo – glino, ki je izkopana pri njih in sušena na soncu po tradicionalnem postopku, kar pripomore h kvaliteti izdelkov.

Idejni vodja naravnih izdelkovje Tanja Kuhar. Po končani kozmetični šoli se je usmerila v poslovne smeri, a vseskozi vlagala v izobraževanje in delo na področju kozmetike, nege in zdravja. Največji izziv, ki ji vedno znova daje še več motivacije, so dobri rezultati pri odpravljanju težav in posledično izboljšanje problematične kože. Stik z naravo jo navdihuje z novimi idejami, ki jih vnaša tako v zasebno kot poslovno življenje.

 

BLAGOVNA ZNAMKA ALPSKI BISER

Njihova vizija je delovati v sožitju z naravo. Smo namreč del narave in slednja je del nas. Narava nam veliko da, zato ji moramo hvaležno vračati. Od tod so leta 2015 črpali navdih za idejno zasnovo naše blagovne znamke ALPSKI BISER.

O IZDELKIH

Njihovi izdelki so povsem naravni. Sestavine so skrbno izbrane in ekološke. Recepture so plod večletnega raziskovanja, dela in truda na področju negovanja problematične kože (akne, mozolji), uvele, gubaste in poškodovane kože, ki je posledica zunanjih vplivov in psihičnega neravnovesja.

Za vas so pripravili naravne izdelke iz ekoloških sestavin s skrbno izbranimi mešanicami učinkovin za blagodejne učinke različnih stanj kože.

VSI IZDELKI SO 100 % NARAVNI S CERTIFIKATOM ECOGEA.

Njihova mila Alpski Biser so narejena po hladnem postopku. Vsebujejo 100 % naravna rastlinska olja in masla, eterična olja, naravne učinkovine in našo glino (zeleno zemljo) izpod Alp .

Glino pridobivajo iz neokrnjene narave in jo po tradicionalnem postopku sušijo na soncu – do oblike, primerne za uporabo. Glino lahko uporabljate kot masko ali oblogo za različne namene, kar je odvisno od vašega stanja, želja, potreb idr.

 

IZDELKI NE VSEBUJEJO: formaldehida, polietilen glikola (PEG), parabenov (methil, propil, butil, etil), mineralnih olj in parafina, natrij lauril sulfata (SLS) , propilen in butilen glikola, benzoin peroksida, gensko spremenjenih organizmov, sintetičnih barvil in dišav.

Mila očistijo kožo ter odstranijo snovi, topne v vodi in olju. Večina izdelkov na trgu je problematična zaradi zdravju škodljivih sintetičnih primesi.

Njihovi izdelki vsebujejo najboljša masla, olja in eterična olja brez dodanih sintetičnih sestavin.

Izdelki na trgu, ki poudarjajo kakršnekoli učinke in vsebujejo sintetične sestavine, so škodljivi za kožo in posledično telo. Če obnovimo znanje o zgradbi kože: kapilarna kri namreč potuje do srca, zato je še posebej pomembno nanjo nanašati naravne snovi. Priporočajo, da na vseh izdelkih pred nakupom preberete sestavine (ingredients), za katere je ključno, da so naravne, čiste in neoporečne.

VSE SUROVINE IZVIRAJO IZ OKOLJA, V KATEREM SE NARAVNE DANOSTI TRAJNO IZKORIŠČAJO – BREZ AGRESIVNE OBDELAVE TAL IN UNIČEVANJA NARAVNEGA EKOSISTEMA.

MILA ALPSKI BISER

Ročno izdelano, iz ekološko pridelanih sestavin, za dnevno nego obraza in telesa.

Vse sestavine so ekološko pridelane / pridelava kmetijskih pridelkov, živil, kar je potrjeno s certifikatom o ekološki pridelavi, ki ga izdaja certifikacijski organ Bureau Veritas (SI-EKO-003).

Milo ne vpliva na naravni pH kože.

 

Glineno milo: Clay soap – Biser narave

Deep cleanses the skin.

Kot vsa tovrstna mila ima Glineno milo – Biser narave izredno sposobnost čiščenja. Glina namreč nase veže nečistočo in neprijetne vonjave, kar vključuje dele telesa, na katerih jih sicer po naravni poti težko nevtraliziramo. Primerno je za vse vrste oz. tipe kože, tudi za zelo občutljivo kožo.

V nasprotju z ostalimi to milo ne vsebuje dodanih učinkovin (eteričnih olj), zato je še posebej namenjeno občutljivi koži in telesu, ki se sooča z alergijskimi stanji. Če ne poznate vzroka in ne veste, kaj je povzročilo takšno reakcijo, vam vsekakor priporočam opisano milo.

 

 

Glineno milo: Clay soap – Lahkoten dan

Deep cleanses, tones and softens the skin.

Glineno milo – lahkoten dan kožo globinsko očisti, jo tonizira in zmehča. Primerno je za občutljivo in nečisto kožo. Deluje antibakterijsko in pomirjevalno. Naša glina v milu razstruplja in poveča učinek čiščenja, saj izpod pokožnice posrka nečiste snovi. Kot hranilo koži v sledovih vrne elemente, potrebne za njeno zdravje. Mešanica dodanih učinkovin na eteričnem nivoju spodbuja ugodno ozračje za dvig koncentracije in izboljšuje prilagoditev telesa na stresne situacije. Glineno milo – Lahkoten dan je nasprotje glinenemu milu – Moč usmerjene namere, vendar se dopolnjujeta kot naše razpoloženje in igranje vlog, ki jih živimo. Kožo spodbuja k ravnovesju.

Chocolate soap: Čokoladno milo

Relaxes, quickens toxin secretion from skin.

Čokoladno milo je primerno za vse vrste kože. Sprošča in pospešuje izločanje toksinov iz kože. Kakav pripomore k naravnemu sijaju kože. Eterična olja delujejo protimikrobno, protivirusno in antiseptično. Milo kožo vlaži ter skrbi za njeno čvrstost in prožnost. Spodbuja limfo ter pomaga pri celulitu in opeklinah.

 

Sunny soap: Sončno milo

Helps with healthy look of the skin, inflammatory stages, lowers pigmentation and visibillity of wrinkles.

Že samo ime priča o primernosti za sončne dni v letu, ki si jih lahko z uporabo mila »pričaramo« kar sami.

Sončno milo kožo osveži in blaži učinke sončenja. Pripomore k bolj zdravemu videzu kože in pomaga pri vnetnih stanjih kot so akne, suha koža, ekcem, luskavica idr. Zmanjša tudi pigmentacijo in vidnost gub.

The soap of three lands: Milo treh dežel

Milo treh dežel združuje slovensko glino, perujski kakav in indijsko kurkumo. Primerno je za vse vrste kože.

Kožo globinsko očisti, preprečuje probleme s kožo in pripomore k njenemu naravnemu sijaju.

Njihove izdelke lahko najdete na: https://alpskibiser.si/

Imajo tudi FB stran: https://www.facebook.com/Alpskibiser/

Klara

 

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar