Vitamin B12 in D3 slovenskega proizvajalca

Novičke

Vitamin B12 in D3 slovenskega proizvajalca

Vitamin B12 in D3 sta nekako edina dodatka, ki ju je treba dokupiti in redno jemati v veganski prehrani.
Slovensko podjetje Valens se je tako odločilo, da nam v obliki ustnega razpršila ponudi veganski različici vitamina D3 in B12. Proizvodnja poteka v Sloveniji, kar pomeni, da z nakupom podpiramo še naše podjetje. Podjetje je na trgu že več kot 10 let, imajo certifikat kakovosti GMP (kar je najvišji standard kakovosti za prehranska dopolnila).

VITAMIN D3

Je 100% naraven izdelek, ne vsebuje arom, barvil in konzervansov – s tega vidika je primeren tudi za dojenčke, ki nujno potrebujejo vitamin D za zdravo rast in razvoj kosti in zobkov. Ta izdelek so v Valensu razvili zaradi vse več povpraševanja veganov po vitaminu D3, ampak se zaenkrat niso odločili za širšo prodajo – zaenkrat bo na voljo samo v njihovi spletni trgovini (https://www.valens.si/izdelek/novo-valens-d-natural-vegan-ustno-prsilo/), če bo povpraševanja dovolj, pa ga lansirajo tudi v lekarnah. Prednost, poleg veganske različice in 100% naravnih sestavin, je seveda priročno doziranje (preprosto razpršiš v usta, lahko pa tudi recimo v hrano ali pijačo, če res ne gre drugače) pa tudi to, da vsebina zadostuje za 125 dni – 125 razprškov. D-vitamin je resnično priporočljiv pozimi, celotno obdobje, ko tičimo doma ali v službah in sonca ne vidimo po več dni skupaj – pa še takrat, ko ga, smo pokriti in zaščiteni.
Izvor D3: »Source of D-Vegan Natural is perennial plant. The identity of the plant species is confidential.« Gre za surovino D3V®.

B12

Ustno pršilo Valens B12 je v obliki metilkobalamina, ki je znan kot oblika, ki se bolje absorbira. Odlikujejo ga priročno odmerjanje, odličen okus češnje, ustna absorpcija (marsikdo, ki ima oteženo absorpcijo B12, ima težave z želodcem) in 125 dni uporabe. Ta izdelek je na voljo v vseh lekarnah po Sloveniji, v Sanolaborju in tudi v drogerijah Tuš.

Napisal: Veguhec

Lektorirala: Jerneja Faletic

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar