Moja biodežela iz klasične kmetije z živalmi v bio kmetijstvo

Novičke

Moja biodežela iz klasične kmetije z živalmi v bio kmetijstvo

Poznate Biodeželo in njen koncept? Jaz sem prvič slišala zanje prek prijateljice in se mi je njihov način delovanja zdel zelo zanimiv, zato ga bom tudi predstavila. Kar se me je še bolj dotaknilo, je seveda to, da so iz živinoreje prešli na vzgojo bio zelenjave.
Zvonko, ki je lastnik znamke, se je že pred 20 leti odločil, da se ne bo več ukvarjal z živinorejo in po spoznanju, kako različne kemikalije vplivajo na zdrave ljudi, je opustil tudi te in se odločil za ekološko kmetijo.

Ekološko kmetijstvo ne uporablja kemičnih sredstev. Zato se ta ne nabirajo v rastlinah in ni nevarnosti, da bi jih dobili na svoje krožnike. Ker jih ne stresajo in ne polivajo po poljih, tudi ne morejo priti v podtalnico. S tem ščitijo pitno vodo. Za nas, naše otroke in vnuke.
Zvonko pove, da so bili prvi koraki težki in da je začetek spominjal na odvajanje od zasvojenosti. Plevel se je še bolj razbohotil in skoraj prerasel zelenjavo. Imeli so še mnogo več dela kot prej in če ne bi tako trdno verjeli v naravo, bi obupali.

Ponujajo vam, da pri njih naročite ozimnico po naročilu. Spomladi prek njihove spletne strani ali telefona oddate naročilo za svojo ozimnico. Izberete število kozarcev in vrsto zelenjave, za katero želite, da jo posejejo in vložijo za vas. Pobrano zelenjavo še čisto svežo skupaj z najboljšimi sestavinami ročno vložijo v kozarce, izdelke dostavijo na vaš naslov, vi pa uživate v svoji bio ozimnici.

Izbirate lahko med naslednjimi izdelki:
• Bio kumarice
• Bio rdeča pesa
• Bio paprika
• Bio mešana solata
• Bio stročji fižol

Na voljo sta tudi bio jabolčni kis ter bio naravni alkoholni kis.
Na izbiro imate manjše (340 g) ali večje kozarce za vlaganje (680 g).

 

Vas ozimnica zanima? Želite izvedeti več? Oglejte si njihovo spletno stran: www.moja-biodezela.com/o-moji-biodezeli/

Sestavil: Veguhec

Lektorirala: Jerneja Faletic

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar