Kvasni kosmiči

Novičke

Kvasni kosmiči

Kaj so pravzaprav kvasni kosmiči?

Kot nekdo, ki se vsakodnevno ukvarja z veganskimi prehrambnimi izdelki, in mentorica veganskega izziva srečujem ljudi, ki se z veganstvom šele spogledujejo ali so z njim komaj začeli. Mi stari mački kdaj pozabimo, da tudi sami nekoč nismo vedeli, kaj pravzaprav so kvasni kosmiči – morda nekaj za zajtrk namesto ovsenih kosmičev?

Toda kvasni kosmiči so nekaj povsem drugega.

Kupimo jih lahko v obliki posipa in imajo zelo specifičen okus po klasičnem parmezanu, namesto katerega ga tudi uporabljamo. Odlični so na raznih omakah za testenine, rižotah, lazanjah ipd. Pogosto se uporabljajo tudi za zgoščanje omak. Najdemo jih v shrambi (skoraj) vsakega vegana.

Kvasni kosmiči

Kvasne kosmiče najdete na spletni strani Vegansko.si

Zate imam tudi stalno kodo za popust: VEGUHEC

Kvasne kosmiče najdete na spletni strani Vegansko.si

Zate imam tudi stalno kodo za popust: VEGUHEC

Kvasni kosmiči niso odlični le za izboljšanje okusa jedi, saj imajo bogato hranilno vrednost. So brez glutena, soje in oreščkov. Vsebujejo veliko beljakovin in so naravni vir vitaminov iz skupine B. Z eno jedilno žlico kvasnih kosmičev zagotovite svojo dnevno potrebo po vitaminu B1 in folatu.

Napisala: Klara Pešl

Lektorirala: Ana Korošec

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: veganskivodic@gmail.com

Podajte svoj komentar