Naša hiša je v plamenih

Novičke

Naša hiša je v plamenih

Verjetno malokdo še ni slišal za Greto Thunberg

Je mlada švedska podnebna aktivistka, ki se je nekega dne odločila, da ima vsega dovolj – politikov, ki pravijo, da jim je skrb za okolje na prvem mestu, pa ne naredijo ničesar, svetovnih voditeljev, ki ignorirajo podnebne spremembe oziroma se pretvarjajo, da so obvladljive, gospodarstvenikov, ki se ne ozirajo na potrebe po zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, in vseh, ki jim ni mar za prihodnost našega planeta. Zato se je usedla pred švedski parlament in začela s podnebno stavko.
16-letna Greta je z zahtevo za ukrepanje ‘tukaj in zdaj’, ki jo je naslovila na svetovne voditelje, s šolsko stavko vsak petek ter s svojimi govori pred različnimi zakonodajnimi telesi v rekordno kratkem času postala prvoborka za spremembe ter ikona podnebnega gibanja, ki ji je sledilo tisoče in tisoče mladih po vsem svetu.

Knjiga Naša hiša je v plamenih je njena zgodba. Zgodba o mladem dekletu, ki se je vprašalo, zakaj nihče ni storil ničesar glede podnebne krize. In zgodba o življenju v družini, v kateri imata obe s sestro resni zdravstveni diagnozi, ki sta vplivali na vse.

Naslovnica

Ob izdaji knjige so veliko pisali tudi mediji:

DELO

RTVSLO

SIOL

METROPOLITAN

MLADINA

 

Knjigo lahko naročite v spletni trgovini FELIX ali v fizičnih prodajalnah FELIX.

Povzeto po: http://felix.si/poucne-za-mladino/16626-nasa-hisa-je-v-plamenih-zepna-knjiga-9789610043263.html, dne: 9. 2. 2020

Avatar

Sem zajček Veguhec pomagal ti bom pri iskanju veganskih izdelkov in vsebin. Če me rabiš mi lahko pišeš: [email protected]

Podajte svoj komentar