Certifikati

Kaj pomeni oznaka fairtrade?

Fairtrade pomeni boljšo ceno, normalne delovne razmere, lokalno stabilnost in pravične pogoje menjave za kmete in delavce v tretjem svetu. Z zahtevo, da podjetja plačajo primerno ceno (ki ne sme pasti nižje od tržne cene), fairtrade naslavlja krivico konvencionelne menjave, ki tradicionalno diskriminira revne in šibkejše proizvajalce. Stremi k izboljšanju njihovega položaja in si prizadeva, da bi proizvajalci obdržali nadzor nad svojim življenjem. S tem, ko kupiš izdelke z oznako fairtrade, imaš moč, da spremeniš svet in pomagaš kmetom do boljših kupčij. Kar pomeni, da lahko sprejemajo odločitve o svoji prihodnosti in živijo življenje, ki si ga vsak zasluži.

Fairtrade certifikata:

Slovenski veganski certifikat

Certifikat za veganske izdelke potrjuje, da je živilo ali neživilski proizvod pridobljeno in obdelano brez snovi živalskega izvora v kateri koli fazi postopka. Certificirani veganski izdelki so proizvedeni brez surovin in drugih snovi živalskega izvora in brez drugih proizvodov in pripomočkov, pridobljenih iz živali.

Želite pridobiti certifikat?

Kontakt:
02 228 49 41
[email protected]

Veganski certifikat VEGAN.ORG

Je certifikat, ki ne vsebuje sestavin živalskega izvora ali sestavin živalskega izvora, ki so stranski produkt. Prav tako izdelki niso testirani na živalih.
Certifikat lahko dobijo izdelki, ki so v lasti podjetij, ki se nahajajo v Združenih državah Amerike, Kanadi, Avstraliji, Novi Zelandiji in območjih Združenih držav, ampak so distribuirani in prepoznani povsod po svetu.
Standardi za pridobitev certifikata
Za pridobitev certifikata izdelek ne sme vsebovati mesa, rib, živalskih stranskih proizvodov, jajc, mleka, medu, insektov ali izdelkov, narejenih iz insektov, kot sta svila in barva.
Izdelki ne smejo biti testirani na živalih (sestavine ali končni izdelek) s strani proizvajalca, proizvajalca surovin, producenta ali s strani koga neodvisnega, prav tako izdelek ne sme biti testiran v prihodnosti.
Certifikat velja za določen izdelek, ne velja za: celo podjetje, proizvajalce, distributerje, kuhinje, restavracije, restavracije, ljudi, kmetije, organizacije, spletne strani.
Certifikat ne sme biti uporabljen na produktih, ki se prodajajo na Kitajskem, če je testiranje na živalih obvezno.

Več info: https://vegan.org/