Zasebnost Podatkov

Kdo smo?

Spletni naslov: https://veganskivodic.si

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Komentarji

Pri komentiranju s strani obiskovalcev stran shrani podatke v obliki komentarja, obiskovalčevega IP-naslova in uporabnikove sistemske kode za ugotavljanje spama. Anonimna koda obiskovalčevega elektronskega naslova, imenovana hash, nam je lahko posredovana preko storitev Gravatar, da vidimo, ali jo obiskovalec zares uporablja. Politika zasebnosti storitev Gravatar je razvidna na naslednji povezavi: https://automattic.com/privacy/. Po obdobritvi komentarja tudi obiskovalčeva profilna slika postane javna.

Mediji

Pri nalaganju slik na spletno stran naj se obiskovalec izogne tistim, ki vključujejo podatke o lokaciji (EXIF GPS). Slike s spletne strani je nato mogoče shraniti.

Kontaktni obrazci

Piškotki

Če obiskovalec na strani poda komentar, lahko svoje ime, elektronski naslov in spletno stran shrani v piškotkih, ki služijo za udobje, saj pri ponovnem komentiranju ni treba vedno znova vnašati (istih) podatkov (opisana možnost je varna, če obiskovalec uporablja svoj osebni/prenosni/tablični računalnik, pametni telefon, ki je dostopen le njemu). Piškotki so veljavni eno leto. V kolikor ima obiskovalec uporabniški račun, s katerim se prijavi, bo naša stran usposobila začasni piškotek. Slednji bo preveril, ali obiskovalčev brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se avtomatično izbriše po zaprtju brskalnika. Ob prijavi bo stran usposobila določeno število piškotkov za shranitev obiskovalčevih podatkov za vpis in hrambo izbranih nastavitev zaslona. Piškotki za vpis imajo življensko dobo dveh dni, piškotki za nastavitve zaslona pa eno leto. Če obiskovalec izbere možnost „zapomni si me“, bodo vpisni podatki shranjeni dva tedna. Po odjavi bodo piškotki za vpis odstranjeni. Ko obiskovalec ureja ali objavi članek, se v obiskovalčevem brskalniku vzpostavi dodatni piškotek. Slednji ne vsebuje osebnih podatkov, temveč samo ID-članka in ima enodnevno življenjsko dobo.

Pritrjena vsebina z drugih strani

Objavljeni članki na lahko vključujejo vsebino z drugih spletnih strani (npr. videoposnetke, slike, članke), ki je enaka kot na prvotni strani. Omenjene strani lahko zbirajo obiskovalčeve podatke, uporabljajo piškotke, imajo vgrajeno sledenje z drugih strani in nadzorujejo obiskovalčevo interakcijo s podano pritrjeno vsebino, če je obiskovalec prijavljen na drugo stran.

Analitika

S kom delimo obiskovalčeve podatke?

Kako dolgo zadržujemo obiskovalčeve podatke?

Po komentiranju sta komentar in metadata zadržana za nedoločen čas, da lahko stran avtomatično prepozna in odobri vse sledeče komentarje, namesto da šele čakajo na odobritev. Za registrirane uporabnike stran shranjuje osebne podatke, ki so posredovani v uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko vedno vidijo, dopolnjujejo ali zbrišejo svoje osebne podatke, medtem ko uporabniškega imena ni mogoče spremeniti. Naštete informacije lahko vidijo in urejajo tudi upravljalci strani.

Kaj imate pravico storiti z lastnimi podatki?

Če ima posameznik ustvarjen osebni račun ali je oddal komentar, lahko zaprosi za izvoženo datoteko svojih osebnih podatkov, ki so na strani shranjeni vključno z vsemi posredovanimi podatki. Hkrati lahko uporabnik osebje zaprosi za izbris vseh osebnih podatkov, razen obveznih – za administrativne, pravniške in varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke?

Komentarje obiskovalcev lahko pregleda avtomatizirana storitev za odkrivanje spama.

Vaši osebni podatki

Dodatni podatki

Kako varujemo vaše podatke?

Postopki v primeru kršitve podatkov

Od katerih zunanjih strani dobivamo podatke?

Katere avtomatizirane odločitve sprejemamo s pridobljenimi osebnimi podatki?

 Zahteve za razkritje predpisov